به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، محمود صحرایی گفت: اقتصاد در مناطق روستایی و بهویژه عشایری بر مبنای پرورش دام سبک و سودآوری این حرفه استوار است.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات اردبیل افزود: هر عاملی که بر بهرهوری گلهها اثر بگذارد به طور مستقیم بر اقتصاد و معیشت آنها تأثیرگذار خواهد بود. از سوی دیگر پرورشدهندگان دام سبک به طور مستقیم در تأمین نیاز کشور به گوشت قرمز نقش دارند.
وی خاطرنشان کرد: با این حال دامداران، در گلههای خود با مشکلاتی از قبیل سقطجنین، مرگومیر بالا و نرخ پایین زندهمانی بره و بزغالهها تا سن شیرگیری مواجه هستند که موجب کاهش بهرهوری گلهها و وارد آمدن ضرر و زیان به آنها میشود.
صحرایی بیان کرد: بر اساس شواهد موجود، دانش گلهداران در ارتباط با تأثیر عوامل مدیریتی، بهداشتی و تغذیهای بر سلامت گله و افزایش توان تولیدی و تولیدمثلی آنها کافی نیست.
وی گفت: بنابراین، پروژه شناسایی و تعیین عوامل اصلی تأثیرگذار بر تلفات بره و بزغاله در گلههای دام سبک و بررسی میزان تأثیر راهکارهای ارائه شده به دامداران با هدف کاهش تلفات و بهبود زندهمانی بره و بزغاله در گلههای گوسفند و بز استان اردبیل توسط بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اجرا خواهد شد.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات استان اردبیل افزود: با حضور مستمر محققان بخش در عرصههای پرورش و تولید دام سبک استان، انتقال دستاوردهای تحقیقاتی، ارائه راهکارها و توصیههای فنی در خصوص بهبود مدیریت پرورش، تغذیه، بهداشت و بیماریها و بهویژه بهکارگیری برنامه منظم واکسیناسیون میزان تلفات بره در گلههای دام سبک روستایی و عشایری به کمتر از ۵ درصد خواهد رسید.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید