به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل کمال شهبازی اظهار داشت: تبدیل دیمزارهای کمبازده و پرشیب به تولید علوفه با ایجاد زمینه مشارکت فعال و آگاهانه بهرهبرداران برای استقرار و حفظ پوشش گیاهی، نهتنها موجب حفظ پایداری منابع پایه آبوخاک شده، بلکه بهترین راه برای جبران کسری علوفه و اقتصادی شدن دیمزارها، تبدیل دیمزارهای کمبازده جهت تولید علوفه دام است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ادامه داد: کشت نباتات علوفهای از جمله خلر، ماشک، شبدر، اسپرس، گاودانه و... در تناوب با گندم بهجای آیش به کشاورزان و بهرهبرداران توصیه میشود که میتواند در افزایش عملکرد محصول آتی و حاصلخیزی خاک بسیار تأثیرگذار باشد و کمکی برای تولید علوفه دامداران محسوب شود.
کمال شهبازی گفت: کشاورزان به دلیل عدم آشنایی با این محصولات و مزایای آنها چندان راغب به کشت و کار این محصولات نبوده و بایستی اقدامات ترویجی و آموزشی برای بهرهبرداران صورت گیرد.
وی افزود: دیمکاری در چنین رویشگاههایی، به لحاظ کارکردهای اکولوژیکی، اقتصادی و محیط زیستی، مقرونبهصرفه نیست؛ لذا تبدیل این دیمزارها به کشت گیاهان علوفهای چندساله، به دلیل تطابق خاص اکولوژیک، از یکسو و انطباقپذیری اقتصادی - اجتماعی و نیز قابلیت اجرایی در این مناطق، از سوی دیگر، بهعنوان یکی از اقدامات ضروری و درعینحال پایدار جهت حفظ و بهرهبرداری از منابع آبوخاک است.
شهبازی خاطرنشان کرد: در این راستا پروژه ارزیابی و تولید بذرهای برخی از گرامینه ها و گونهای علوفهای شاخص استان توسط همکاران بخش تحقیقات جنگلها و مراتع مرکز در دست اجرا است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید