پنج‌شنبه, 1 آذر 1403

مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

  • ساعت : ۰۸:۲۹
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۸/۲۸ 
  • کد خبر : ۲۱۹۸۴۴
رئیس بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات استان اردبیل؛
افزایش درصد استقرار وزنده‌مانی نهال‌های فندق با استفاده از قارچ‌های میكوریزی
رئیس بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات استان اردبیل گفت: استفاده از قارچ‌های میکوریزی هم‌زیست با ریشه نهال‌های فندق به عنوان یک برنامه مدیریتی مناسب می‌تواند سبب افزایش استقرار و زنده‌مانی و بهبود صفات رویشی نهال‌ها در عرصه شود.

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل یونس رستمی کیا اظهار داشت: استفاده از فناوری‌های نوین در نهال‌کاری برای احیاء و توسعه جنگل‌های مخروبه اجتناب‌ناپذیر است. یکی از این فناوری‌ها برای مقابله با تنش خشکی، استفاده از قارچ‌های مفید خاک‌زی است که در اثر هم‌زیستی با ریشۀ گیاهان تأثیر مهمی در تعدیل اثر خشکی و بهبود صفات رویشی به‌ویژه درصد استقرار وزنده‌مانی آن‌ها دارند.

 رئیس بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات استان اردبیل خاطرنشان کرد: نتایج پروژه تحقیقاتی اجرا شده در منطقه فندقلو نشان می‌دهد قارچ‌های میکوریزی با افزایش دادن سرعت فتوسنتز و کاهش تعرق موجب افزایش بازده آب مصرفی نهال‌های فندق می‌شوند و می‌توانند درصد زنده‌مانی و استقرار نهال‌ها را تا ۵۲ درصد و رشد رویشی را تا ۶۲ درصد در مقایسه با نهال‌های شاهد افزایش دهند.

 وی گفت: رویشگاه جنگلی فندقلوی اردبیل با داشتن ۹۱۲ هکتار توده خالص فندق، از شاخص­ترین ذخیره‌گاه ژنتیکی فندق در کشور محسوب می‌شود که به دلایل مختلف از قبیل تغییر کاربری، آتش‌سوزی، خشکسالی و تغییر اقلیم، جمع‌آوری و برداشت بی‌رویه میوه در معرض تخریب شدید قرار دارند.

 رستمی کیا افزود: در حال حاضر اجرای پروژه‌های نهال‌کاری به دلیل تغییرات اقلیمی و تنش‌های ناشی از خشکی که اغلب در طول دورۀ رویش حادث می‌شود به‌ویژه در سال‌های نخست رویش نهال‌ها که گیاه به همۀ عوامل محیطی زنده و غیرزنده حساس است، از دلایل مهم موفق نبودن پروژه‌های نهال‌کاری با فندق محسوب می‌شود.

 عضو هیأت علمی بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز گفت: استفاده از فناوری‌های نوین در نهال‌کاری برای احیاء و توسعه جنگل‌های مخروبه اجتناب‌ناپذیر است. یکی از این فناوری‌ها برای مقابله با تنش خشکی، استفاده از قارچ‌های مفید خاک‌زی است که در اثر هم‌زیستی با ریشۀ گیاهان تأثیر مهمی در تعدیل اثر خشکی و بهبود صفات رویشی به‌ویژه درصد استقرار وزنده‌مانی آن‌ها دارند.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

123.jpg
 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها