logo-zerae.jpg


معرفی بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی

معرفی بخش

 این بخش تحقیقاتی با سابقه ­ای نزدیک به نیم قرن از قدیمی­ترین و وسیعترین بخش­های تحقیقاتی در استان می­باشد كه در دو اقلیم سرد و نیمه گرمسیري و بر روي محصولات زراعي مانند غلات (گندم و جو)، دانه­های روغنی (غالباً سویا، کلزا، کنجد و آفتابگردان)، سبزی و صیفی، حبوبات، ذرت، سيب زميني، گیاهان علوفه ­ای و بانک ژن گیاهی فعاليت پژوهشي (به نژادی و به زراعي) انجام مي­دهد. همچنین با در دست داشتن برنامه معرفی چند واریته شامل گندم نان،گندم دوروم، جو، سویا، آفتابگردان، عدس، ذرت و سورگوم علوفه­ ای و همچنین تولید و تکثیر بذور هسته ­های نوکلئوس، سوپر الیت، الیت، مادری، پرورش 1، 2 و 3 محصولات مختلف زراعی (در سطح حدود 400 هکتار) از دیگر فعالیت­های محققین بخش تحقیقات زراعی و باغی می­باشد. 

اهداف و وظایف  اصلی بخش:

1-پتانسیل­ یابی کشت محصولات مختلف زراعی در شرایط آب و هوایی استان اردبيل

2-فعالیت مستمر جهت معرفی ارقام اصلاح شده جدید و برتر در شرایط و مناطق مختلف استان اردبيل

3-مطالعه، تحقیق و اصلاح در زمینه خسارت­های ناشی از تنش­های زنده و غیر زنده، حل مشکلات زراعی و فیزیولوژیکی این گونه­ ها از جمله تعیین بهترین تاریخ کاشت، مناسب­ترین تراکم بوته

4-مناسب­ترین روش و الگوی کاشت، داشت، برداشت و میزان بذور مصرفی

5-حفظ خلوص و تأمین هسته ­های اولیه بذر و نهال محصولات مختلف زراعی

6-اجرای طرح­های مشترک با سایر بخش­ها و واحدهای تحقیقاتی در زمینه­ های مختلف تغذیه، آبیاری، مکانیزاسیون وگیاه ­پزشکی  

7-اجرای طرح­های تحقیقاتی به­ نژادی به منظور معرفی ارقام جدید محصولات زراعی با کیفیت و کمیت بالا و متناسب با شرایط اقلیمی و نیاز استان

8-اجرای طرح های تحقیقاتی به ­زراعی بر روی محصولات زراعی

9-اجرای طرح های تحقیقاتی جهت تعیین ارقام مقاوم و متحمل به تنش­های زنده و غیر زنده

10تولید هسته­ های اولیه بذور محصولات مختلف زراعی

11-جمع­ آوری و حفظ توده ­­های بومی محصولات زراعی

12-توسعه روشهای نوین تولید محصولات زراعی از قبیل کشت بافت 


6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0