معرفی بخش
این بخش تحقیقاتی با سابقه ای نزدیک به نیم قرن از قدیمیترین و وسیعترین بخشهای تحقیقاتی در استان میباشد كه در دو اقلیم سرد و نیمه گرمسیري و بر روي محصولات زراعي مانند غلات (گندم و جو)، دانههای روغنی (غالباً سویا، کلزا، کنجد و آفتابگردان)، سبزی و صیفی، حبوبات، ذرت، سيب زميني، گیاهان علوفه ای و بانک ژن گیاهی فعاليت پژوهشي (به نژادی و به زراعي) انجام ميدهد. همچنین با در دست داشتن برنامه معرفی چند واریته شامل گندم نان،گندم دوروم، جو، سویا، آفتابگردان، عدس، ذرت و سورگوم علوفه ای و همچنین تولید و تکثیر بذور هسته های نوکلئوس، سوپر الیت، الیت، مادری، پرورش 1، 2 و 3 محصولات مختلف زراعی (در سطح حدود 400 هکتار) از دیگر فعالیتهای محققین بخش تحقیقات زراعی و باغی میباشد.
اهداف و وظایف اصلی بخش:
1-پتانسیل یابی کشت محصولات مختلف زراعی در شرایط آب و هوایی استان اردبيل
2-فعالیت مستمر جهت معرفی ارقام اصلاح شده جدید و برتر در شرایط و مناطق مختلف استان اردبيل
3-مطالعه، تحقیق و اصلاح در زمینه خسارتهای ناشی از تنشهای زنده و غیر زنده، حل مشکلات زراعی و فیزیولوژیکی این گونه ها از جمله تعیین بهترین تاریخ کاشت، مناسبترین تراکم بوته
4-مناسبترین روش و الگوی کاشت، داشت، برداشت و میزان بذور مصرفی
5-حفظ خلوص و تأمین هسته های اولیه بذر و نهال محصولات مختلف زراعی
6-اجرای طرحهای مشترک با سایر بخشها و واحدهای تحقیقاتی در زمینه های مختلف تغذیه، آبیاری، مکانیزاسیون وگیاه پزشکی
7-اجرای طرحهای تحقیقاتی به نژادی به منظور معرفی ارقام جدید محصولات زراعی با کیفیت و کمیت بالا و متناسب با شرایط اقلیمی و نیاز استان
8-اجرای طرح های تحقیقاتی به زراعی بر روی محصولات زراعی
9-اجرای طرح های تحقیقاتی جهت تعیین ارقام مقاوم و متحمل به تنشهای زنده و غیر زنده
10تولید هسته های اولیه بذور محصولات مختلف زراعی
11-جمع آوری و حفظ توده های بومی محصولات زراعی
12-توسعه روشهای نوین تولید محصولات زراعی از قبیل کشت بافت